Stabila Hållningsselar För Alla

Av Maria Pakvis

Stabila Hållningsselar För Alla
Stabila Hållningsselar För Alla

Av Maria Pakvis

Vad är en hållningsväst

Välj rätt typ av Hållningsväst

Vi kan dela in Hållningsselarna i två till kategorier: De som bara har stöd runt axlarna och de som har stöd både runt axlar och midja. Om du vill ha en väst som faktiskt korrigerar din hållning rekommenderar jag att du väljer en som har stöd både runt axlar och midja. De som har ett band runt midjan ger upp till 80% bättre stöd och bättre resultat. En sele som bara går över axlarna fungerar absolut som en påminnelse men stödet är väldigt marginellt. Det är lätt att ”fuska” med hållningen trots att man har den på sig.Läs Mer

Stadig Hållningsväst

Fördelen med en stadig Hållningsväst är att du alltid känner när du har rätt hållning. När du har rätt hållning ligger den bara som ett lätt stöd men när du tappar hållningen stramar den och blir obekväm. Det blir signalen som säger till dig att sträcka på dig. Nackdelen med en stadig väst är att du inte kan använda den i alla sammanhang. Den är opraktisk att ha på sig i situationer som kräver att du böjer dig en massa till exempel när du städar hemma. Du har den på dig när du kan vara rak, som när du går, står eller sitter framför datorn.

Elastisk Hållningsväst

Fördelen med en stadig Hållningsväst är att du alltid känner när du har Fördelarna med en elastisk väst är istället att man får en större rörlighet. Nackdelen med en elastisk hållningsväst är att den drar axlarna bakåt hela tiden så du känner aldrig riktigt när du hamnar rätt. I värsta fall kan det bli lite som att ha på sig en ryggsäck att man börjar jobba i motsatt riktning.

Pakvis Hälsocenter • Vaksalagatan 22a • 753 31 Uppsala
✉ info@pakvis.com ☏ 08-41039510