Bästa Hållningsvästen

Av Maria Pakvis

Bästa Hållningsvästen
Bästa Hållningsvästen

Av Maria Pakvis

Testvinnare Redan 2012 

Pakvis Hållningsväst var av de första hållningsvästarna på svenska marknaden.
Redan 2012 fick den omdömet Bäst i test av tidningen ToppHälsa. Med i testet var både Hälsovästen och två varianter av märket Posture. Tidningen skriver: ”Det här är ToppHälsas absoluta favorit! Den har ett jättebra stöd och är stabil och superbekväm. Den är dessutom väldigt lätt att sätta på sig och justera själv.”

1000-tals nöjda kunder

Pakvis Hållningsväst har sålts till tusentals kunder i Sverige och tiotusentals kunder världen över. Denna modell är beprövad och omtyckt. Kliniskt använd och rekommenderad av sjukgymnaster, kiropraktorer med flera.

Fördelar och nackdelar

När du jämför vår hållningsväst med andra västar eller selar kommer du att upptäcka vilket stöd du får av den. Den finns i 5 storlekar för att du skall få en optimal upplevelse.   

Varför drabbas vi av dålig hållning?

Människan är skapad för att gå och röra på sig. När musklerna inte aktiveras tillräckligt för att behålla styrkan sjunker vi ihop och tappar hållningen. Det finns en mängd olika orsaker till varför många människor upplever att dom har en dålig hållning. En av dem är vårt förhållande till smarta telefoner. Vi har ofta en stillasittande livsstil och tillbringar flera timmar per dag sittande framför en skärm.

 

Hur ska du få en bra hållning?

Din överkropp bärs upp av musklerna i mellangärdet, ryggen och magen. Sätesmusklerna spelar också en viktig roll. För att få en bra hållning måste dessa muskler tränas upp. Ibland räcker det inte heller att vara vältränad utan man måste hjälpa kroppen att hitta rätt läge så att rätt hållning sätter sig i muskelminnet. Om dina axlar är framåtroterade kan du behöva stretcha bröstmuskulaturen innan du lyckas få dem i upprätt läge. Om du inte vill gå igenom livet som en böjd ostkrok är det bra att så tidigt som möjligt göra något åt det! Här kommer några förslag:

Passiv eller aktiv träning, valet är ditt

Med passiv träning menar vi den träning som du utför utan att tänka på det medan den aktiva träningen sker när du exempelvis väljer att gå i trappan istället för att ta hissen. 

 

Passiv träning med Pakvis Hållningsväst

Pakvis Hållningsväst fungerar som en påminnelse som hjälper dig att hitta rätt läge. När du har rätt hållning ligger den bara som ett bekvämt stöd men när du tappar hållningen stramar den lite och blir obekväm. Det är signalen som säger till dig att sträcka på dig.

Om du är otränad orkar du bara ha den på dig kortare stunder. Sedan blir du trött och behöver vila. Ju starkare du blir desto längre klarar du av att ha på dig den och ju mer medveten du blir om din hållning, desto bättre blir din hållning även när du är utan västen. 

En hållningsväst får inte vara så stadig att den gör jobbet åt dig. Det skulle göra att du tappar ännu mer muskulatur. Målet är att DU skall bli stark och få en naturligt rak hållning utan att ha på dig en väst. Det här är definitivt ett träningsredskap som hjälper dig på vägen mot att nå ditt mål.

 Beställ Hållningsvästen här

Passiv träning med en balanskudde

En uppblåsbar eller instabil sittkudde tvingar musklerna i din överkropp att jobba med att motverka instabiliteten. Du får en aktivitet även i de små inre musklerna. Med en bollkudde får du en bättre sittställning samtidigt som du tränar dina muskler. Dessutom är den skön att sitta på!

Du avlastar även ryggen då bollkudden tar ner tyngden till låren och minskar trycket på ryggraden. När du lutar dig framåt följer kudden liksom med och hjälper dig att sitta rak i ryggen även då. Det här är ett jättebra komplement oavsett om du har en skön kontorsstol eller en hård köksstol. Perfekt också för barnen i skolan som har svårt att sitta still. Det blir nästan omöjligt att vicka på stolen när man sitter på en bollkudde. 

 Beställ Back Vitalizer här         Beställ Bollkudden här

Aktiv träning med gummiband

Träning med gummiband är bra på många sätt. När det görs rätt är det en lindrig och effektiv träningsform som funkar för hela kroppen.

Du kan träna när det passar dig och i princip var som helst då de är lätta att ta med på resan eller till jobbet. Om du är osäker på hur du skall göra finns det massor med instruktionsfilmer online. Du kan söka på hållning och gummiband på youtube och köra igång träningen framför datorn.

Våra gummiband är latexfria och luktar inte. Du blir inte heller vit av talk på kläderna så de går fint att använda på jobbet. Beställ ett paket med olika hårdhet så har du utrustning för att träna hela kroppen.

 Beställ Träningsband här

Kombinationer

Givetvis får du snabbare resultat och bättre effekt om du kan kombinera användandet av en hållningsväst med gummibands-träning. Det går naturligtvis också bra att träna på gym eller ute i naturen. 

Träningsvärk

Troligtvis kommer du till en början att få träningsvärk men det är bara ett tecken på att du har gjort rätt. Försök att hitta en lagom nivå på din träning och sätt en rutin så att du inte missar den, så ska du se att det går snabbare än du tror att nå dina mål.

Pakvis Hälsocenter • Vaksalagatan 22a • 753 31 Uppsala
✉ info@pakvis.com ☏ 08-41039510